“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

"Mert mi nem olyanok vagyunk, mint sokan,
a kik meghamisítják az Isten ígéjét"

Néhány szó rólunk

Lemondtunk a szégyen takargatásáról, mint a kik nem járunk ravaszságban, és nem is hamisítjuk meg az Isten ígéjét. (2 Korinthus 4:2; Lukács 8:11)

Konzervatív keresztények kis csoportja vagyunk (felekezet nélkül) Bukarestben, Romániában. Víziónk az, hogy életünket az Úr Jézus tanításainak való teljes engedelmességre vigyük, kizárólag a Biblia szava szerint, anélkül, hogy felekezeti tanítások megváltoztatnák. Hisszük, hogy kereszténynek lenni teljes elkötelezettséget jelent a Krisztusnak való tanítványi élet megélésére. Célunk, hogy az Úr Jézus tanításának és példájának engedelmeskedve az Úr képmására alakuljunk át.

Az Úr Jézus tanításait a Mennyek Országának alkotmányaként értelmezzük, és hisszük, hogy az Úrnak és tanításainak való engedelmesség (tanítványság) ünnepélyes fogadalma nélkül lehetetlen belépni Isten Országába és hasonlóvá válni hozzá. Hisszük, hogy egész életünket szó szerint Krisztus uralma alá kell helyeznünk a tanítványság (engedelmesség) szövetségében. Aki azt mondja, hogy Őbenne marad, annak úgy is kell élnie, ahogyan az Úr Jézus élt. (1 János 2:6)

Mindannyian tudjuk, hogy a születés nem történhet meg, ha kezdetben nem volt mag. Így van ez az újjászületéssel is. Az újjászületés alapja Isten magja. (A mag Isten Igéje. Olvasd el a Lukács 8:11-et.) Ezért rendkívül fontos, hogy ne változtassuk meg ezt a magot, különben a születés már nem fog megtörténni, hanem egy hamis születésünk lesz, egy születés attól, aki megváltoztatta a magot.

Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy az újjászületés megtörténhessen, az Igének tisztának, változatlannak kell lennie. Nem vagyunk olyanok, mint sokan, akik megrontják Isten igéjét. (2 Korinthus 2:17) Szilárdan hisszük, hogy aki más evangéliumot hoz (megváltoztatja), az Krisztus nélkül való, ahogy az Írás szava mondja. (Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, a mit elfogadtatok, átok legyen! Galata 1:9)

Hogy lássuk azt a veszélyt, amelyben mindannyian benne vagyunk, hogy nem kapjuk meg Isten teljes, változatlan Igéjét (vagy a magot), amelyből új élet fakad, vegyünk példának néhány tanítást, amelyet ma a legtöbben elhanyagolnak és elrontanak:

1. Ne álljatok ellen a gonosznak… (Máté 5:39). 
2. Aki perel téged a törvény előtt, és elveszi a kabátodat, a te köpenyedet is vegye el… (Máté 5:40). 
3. Adjátok meg a császárnak, ami a császáré. (Lukács 20:25)
4. Aki elvált nőt vesz magához, házasságtörést követ el.  (Máté 5:32) 5. Aki feleségét elhagyja, és mást vesz feleségül, házasságtörést követ el ellene. (Márk 10:11).

5. A nők hallgassanak a gyülekezetekben, mert nem szabad nekik beszélni, és szégyen, ha a nők beszélnek a gyülekezetben. (1 Korinthus 14:34, 35) A nőknek nem szabad másokat tanítani, és nem szabad bitorolni a férfi feletti hatalmat. (1 Timóteus 2:12)
6. Vigyázzatok, hogy ne legyen köztetek senki, aki világi. (Zsidókhoz írt levél 12:16) 
7. Ne legyen semmiféle kapcsolatotok senkivel, aki “testvérnek” nevezi magát, de… pénzsóvár… vagy rágalmazó. (1 Korinthus 5:11) 

Cím

Bukarest, Románia

Telefon

+36 304 0281 57
+40 753 2425 42

A TisztaIge.hu

Konzervatív, felekezeten kívüli keresztények kis csoportja vagyunk. Célunk, hogy életünket teljes engedelmességre vigyük az Úr Jézus tanításainak, kizárólag a Biblia szava szerint, felekezeti tanításoktól változatlanul.

Adja meg az alábbi e-mail címét, hogy értesítést kapjon az új bejegyzésekről

Szerzői jog © 2022 TisztaIge.hu – Minden jog fenntartva

Hozzáférés weboldalunkhoz a következő nyelven is:
Angol       Spanyol        Francia        Portugál        Német        Olasz        Lengyel        Román