“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

Az embert két szempontból lehet jellemezni: a külső megjelenése/arca, vagy a jelleme/szíve alapján. Az első helyzetben a külső megjelenés az, amit fizikai szemmel megismerhetünk, a második helyzetben pedig a belső megjelenése/szív, amit az elme szemével ismerhetünk meg, azáltal, ahogyan viselkedik a lényét, a jellemén keresztül.

Ami Isten képmásának leírását illeti, Őt nem lehet egy feltűnő külső megjelenéssel leírni, hanem csak a jellemével/szívével. (1 Sámuel 13:14).

Amikor Mózes meg akarta ismerni Őt, nem azt kérte, hogy lássa a külsejét, hanem azt, hogy mutassa meg neki a létmódját. (Most pedig, ha elnyertem a te kegyelmedet, mutasd meg nekem kérlek a te útjaidat; akkor megismerlek téged… 2Mózes 33:13)

Ezért Isten kinyilatkoztatta neki jellemvonásait. (És az Úr elment előtte, és hirdette: “Az Úr irgalmas és kegyelmes Isten, lassú a haragra, bővelkedik türelemben és jóságban”. Mózes 34:6); “Az Úr bőséges a türelemben”. (Zsoltárok 145:8)

A Szentírás szava továbbá így írja le Őt: “Ő a Szikla, mert minden útja igazságos, hűséges és igaz Isten. Ő igazságos és tiszta”. (5Mózes 32:4); “Isten a szeretet”. (1János 4:16)

Amikor Isten azt mondja nekünk, hogy az Ő képmásának bennünk kell lennie, akkor valójában azt mondja, hogy az Ő tulajdonságainak/jellegének kell belénk ivódnia.

Ő azon munkálkodik, hogy helyreállítsa bennünk az Ő képmását, és a Szentlélek által vezet minket, hogy az Ő tulajdonságaival/valójával ruházzon/öltöztessen fel minket felülről. Ezek a tulajdonságok, amelyeket viselnünk kell, a menyegzői ruha; és ha nem rendelkezünk vele, akkor a külső sötétségbe leszünk vetve. (“Barátom – mondta neki -, hogyan jutottál be ide menyasszonyi ruha nélkül?”. Máté 22:12)

Le kell vetkőznünk a régi “embert” a tetteivel együtt, és fel kell öltöztetnünk magunkat az új emberbe, aki Isten képmására lett teremtve. (Öltözzétek fel az új embert, aki Isten képmására teremtetett. Efézus 4:24).

Az új ruha szövetét jóság, türelem, kedvesség, szeretet, irgalom alkotja… (Öltsétek magatokra az együttérzés, a kedvesség, az alázat, a szelídség és a türelem szívét. De mindezeken túl öltözzétek magatokra a szeretetet, amely az egység tökéletes köteléke. Kolossé 3:12, 14)

Ez az új ruha a szív ruhája, amely az Úrhoz hasonlóvá tesz engem Jézusom.

Ez a cikk az Az Mennyegzői Ruha című kiadvány része. Ha többet szeretne olvasni, kérjük, olvassa el az Az Mennyegzői Ruha című könyvecskét, amely online ingyenesen elérhető.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Statisztikák

Cím

Bukarest, Románia

Telefon

+36 304 0281 57
+40 753 2425 42

A TisztaIge.hu

Konzervatív, felekezeten kívüli keresztények kis csoportja vagyunk. Célunk, hogy életünket teljes engedelmességre vigyük az Úr Jézus tanításainak, kizárólag a Biblia szava szerint, felekezeti tanításoktól változatlanul.

Adja meg az alábbi e-mail címét, hogy értesítést kapjon az új bejegyzésekről

Szerzői jog © 2022 TisztaIge.hu – Minden jog fenntartva

Hozzáférés weboldalunkhoz a következő nyelven is:
Angol       Spanyol        Francia        Portugál        Német        Olasz        Lengyel        Román