“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

Isten már a világ megalapítása előtt eltervezte, hogy az embert a saját képmása alapján teremti és teremti meg. “Akkor Isten azt mondta: “Alkossunk embert a mi képünkre, a mi hasonlatosságunkra”; Isten a saját képmására teremtette az embert”. (1Mózes 1:26-27) Amikor az ember bűnbe esett, elvesztette Isten képmását. Isten azonban előre látta ezt a lehetőséget örökkévaló tervében, ahol volt egy program az Ő képmásának helyreállítására a minket. (Íme, én jövök! A könyv tekercsében meg van írva rólam, Zsoltárok 40:7).

“Ő rendelte el őket…, hogy az Ő Fiának képmásához hasonlóvá váljanak, hogy Ő legyen az elsőszülött a sok testvér között”. (Róma 8:29)

“Ő választott ki minket önmagában a világ alapítása előtt, hogy szentek és hibátlanok legyünk előtte”. (Efézus 1:4)

Ezért jött az Ő Fia a mi világunkba, hogy helyreállítsa azt, ami az Édenkertben elveszett; hogy megtanítson minket, és segítsen nekünk újraépíteni ezt a képet róla, hogy végül olyanok legyünk, mint Ő, hogy méltónak találjanak bennünket az örökkévaló Királyságra. (A szűk kapun kell bemennetek; mert mondom nektek, sokan igyekeznek majd bemenni, de nem tudnak. Lukács 13:24)

Az Úr Jézus azzal a céllal jött a földre, hogy beteljesítse Isten tervét, hogy megmentsen minden embert, aki üdvözülni akar. Ezért dolgozik velünk az Ő Igéje és a Szentlélek által, hogy helyreállítsa azt, ami elveszett. Amikor belépünk az Ő iskolájába, minden segítséget megad nekünk, amire szükségünk van ebben a helyreállítási folyamatban.

Krisztus képmása bennünk lesz az üdvösségünk. (Krisztus bennetek, a dicsőség reménysége. Kolossé 1:27; …amíg Krisztus alakot nem ölt bennetek! Galata 4:19)

Azok, akik megértik és elfogadják ezt a tervet, részt vesznek és együtt dolgoznak Istennel a mennyei jellemük helyreállításán. (Mert mi az Ő műve vagyunk, Krisztus Jézusban teremtve. Efézus 2:10; … Isten munkatársai vagyunk. 1 Korinthus 3:9)

Nincs más célunk a földön, mint hogy helyreállítsuk Isten képmását bennünk, hogy az örökkévalóságban a szentekkel lakhassunk, azokkal, akik hasonlóak az Ő Fiának képmásához, Isten házának népe. (Efézus 2:19)

Isten terve az, hogy azokkal éljen együtt, akik szenvedélyesen akarnak hozzá hasonlóak lenni (tele jósággal…), azokkal, akik az új embert öltik magukra, az Ő képmására teremtve. (Öltsétek magatokra az új embert, aki Isten képmására lett teremtve. Efézus 4:24) De hogyan írja le a Szentírás Isten képmását?

Ez a cikk az Az Mennyegzői Ruha című kiadvány része. Ha többet szeretne olvasni, kérjük, olvassa el az Az Mennyegzői Ruha című könyvecskét, amely online ingyenesen elérhető.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Statisztikák

Cím

Bukarest, Románia

Telefon

+36 304 0281 57
+40 753 2425 42

A TisztaIge.hu

Konzervatív, felekezeten kívüli keresztények kis csoportja vagyunk. Célunk, hogy életünket teljes engedelmességre vigyük az Úr Jézus tanításainak, kizárólag a Biblia szava szerint, felekezeti tanításoktól változatlanul.

Adja meg az alábbi e-mail címét, hogy értesítést kapjon az új bejegyzésekről

Szerzői jog © 2022 TisztaIge.hu – Minden jog fenntartva

Hozzáférés weboldalunkhoz a következő nyelven is:
Angol       Spanyol        Francia        Portugál        Német        Olasz        Lengyel        Román